5 ongewone activiteiten tijdens de kerstvakantie

Iedereen associeert het eindejaar met lichtjes, kerstbomen en feesten. Maar er vallen ook tal van andere zaken te doen tijdens de kerstperiode. Hier zijn 5 ongewone voorbeelden...

Ja, er bestaan wel degelijk manieren om de feestdagen volledig anders te beleven en dus niet een glas glühwein in de hand, ingesloten op een overvolle kerstmarkt en geurend naar zuurkool... Hier zijn vijf originele en ongewone activiteiten die je deze winterperiode kan beleven.

 

1. Ice Mountain - Comines

Sinds 1999 verwelkomt Ice Mountain skiërs en snowboarders in een 9.000 m2 groot complex dat twee besneeuwde indoorpistes telt. Raak er vertrouwd met wintersport voor je richting de bergen vertrekt!

Meer info

 

2. Thermes de Spa - Spa

Wil je ontsnappen aan de koude en je jezelf goed doen, zowel moreel als fysiek? De "Thermes de Spa" zijn er om je welzijn te bieden voor of tijdens de drukte van de kerst- en nieuwjaarsvakantie. Balneotherapiebehandelingen, waterspelen, turfbaden of schoonheidsbehandelingen: het aanbod is overweldigend en voldoet aan alle verwachtingen.

Meer info

 

3. China Light Zoo - Antwerpen

Tot 13 januari is de Antwerpse dierentuin versierd met duizend kleuren onder impuls van Chinese kunstenaars. Verwacht een lichtspektakel dat jong en oud zal verbazen, met een pak lichtgevende kunstwerken en buitengewone personages.

Meer info

 

4. Ijssculpturenfestival - Brugge

Het is ongetwijfeld een van de meest magische activiteiten aan het einde van het jaar. Een koninklijk festival met ijssculpturen, de een nog indrukwekkender dan de ander, en met een ongelofelijk lichtspel. Dit jaar waren er maar liefst 3.000 ijsblokken nodig om dit echte Brugse ijspaleis te creëren.

Meer info

 

5. Cuisine d’hiver - Bergen

Naar het Cuisine d'hiver festival in Bergen (Mons) ga je niet alleen voor de heerlijke maaltijden maar ook voor theater en muziek en dit alles netjes verpakt in een winters thema. Ontdek verborgen plekjes van deze gezellige stad!

Meer info (FR)

"