5 ongewone bestemmingen op minder dan 300 km van België

Julie Docsterd,
07-10-2023
Ontdek deze verborgen juweeltjes op minder dan 3 uur rijden van onze grenzen! Wat je staat te wachten op die unieke en verrassende bestemmingen? Avontuur, geschiedenis en natuur.

1.    Compiègne-bos, Senlis, Frankrijk

L’Oise_France ©Allwrite

Het Compiègne-bos nabij Senlis is een oase van rust voor natuurliefhebbers. Verken zijn kronkelende paden, ontdek zijn diverse flora en fauna en duik in de geschiedenis bij het Mémorial de l’Armistice. De authenticiteit van Senlis, een kleine stad met een koninklijk verleden, zal je ook weten te charmeren!

2.    Archéostie d’Aubechies, Wallonië, België

Archeosite d’Auchies Copyright Archeosite Archeosite Aubechies

Beroemd om zijn archeologische site, is Aubechies een echte reis terug in de tijd, met reproducties van prehistorische, Romeinse en Merovingische huizen! Hier zul je ook oude landbouw- en ambachtspraktijken ontdekken.

3.    Thüringen, Duitsland

Wartburg-Eisenach-Landschaft

Thüringen is een regio rijk aan geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Verken dichte bossen, middeleeuwse kastelen en historische steden zoals Erfurt en Jena, terwijl je geniet van de lokale keuken. Een absolute aanrader!

4.    Giethoorn, Nederland

Tamar Gogua

Bekend als het “Venetië van het Noorden”, is Giethoorn een pittoresk dorp op 300 km van Brussel. Met zijn grachten, bruggen en rieten huizen is het een plek om te ontspannen en los te koppelen.

5.      Klein Zwitsers Luxemburg, Luxemburg

Cédric Letsch

Op ongeveer 220 km van Brussel biedt Klein Zwitsers Luxemburg adembenemende landschappen. Wandelen door diepe kloven, dichte bossen en spectaculaire rotsformaties voor een avontuur in de natuur.