Senlis: mis deze parel op nog geen 3 uur van België niet!

Florence Brigode,
02-04-2023
De Oise, zo dichtbij, vol prachtige wandelgelegenheden. Wat dacht je van een uitstap naar het schattige stadje Senlis? Het is er zo leuk wandelen.
Senlis Xavier Renoux - Oise Tourisme

 

Geplaveide middeleeuwse straatjes, antieke muren, koninklijk kasteel en park, religieuze gebouwen, bijzondere hotels: alles is er mooi! In Senlis, erkend als “site patrimonial remarquable” (bijzonder erfgoed), ligt een van de drie kathedralen van de Oise en de kleinste van Frankrijk. Een waar mozaïek van architecturale stijlen, want gebouwd over meer dan 4 eeuwen. De afmetingen geven het bouwwerk een onmiskenbare charme.

In Senlis stap je in de voetsporen van grote filmmakers. De stad werd namelijk vaak gekozen als filmlocatie. Een leuk parcours om af te leggen! Er zijn heel wat plekken voor een lekkere pauze, zoals Au coeur du Malt: een 100% artisanale brouwerij die originele en gekke bieren aanbiedt.

Uiteraard kan je genieten van lokale producten die op de markten verkocht worden. Les Jardins de Rully verkoopt rodevruchtenconfituur en sorbets om je vingers van af te likken. Zet je dag verder in een van de musea. In La Maison de la pierre, niet ver van Senlis, ontdek je de ongelooflijke ondergrondse wereld van de mijnen. Een mooie manier om een globaal overzicht te krijgen: voor het door de mens bewerkt wordt, heeft steen al een heel verhaal te vertellen. Senlis is echt een stad waar je jezelf in een droom waant!