5 spectaculaire onderwaterhotels

Kevin Stickens,
02-09-2021
Vacancesweb.be

Je hebt geweldige hotels en je hebt onderwaterhotels. Terwijl de prachtige vissen rond je heen zwemmen, relax jij in je kamer of sip je van een drankje in de bar of het restaurant. Vaak ligt niet het hele hotel onder de zeespiegel, maar verbluffend is het wel. Wil jij ook eens van deze onvergetelijke ervaring proeven? Boek je dan een kamer in één van de onderstaande hotels.

Atlantis, The Palm – Dubai

Dubai heeft alles, dus ook een hotel met onderwaterkamers. Nu ja, kamer is een understatement voor deze suites met een enorm aquarium. Pure romantiek terwijl de haaien voorbij zwemmen. Het hotel is peperduur, maar het is dan ook een unieke ervaring. Trouwens niet enkel in je kamer zie je de vissen zwemmen, ook in de lobby zie je ze in volle glorie.

Vacancesweb.be

Manta Resort – Tanzania

Tanzania is op zich al fenomenaal, maar dit resort doet er nog een schepje bovenop. Vijfsterren luxe én een onderwaterkamer. Meer nog, het is eigenlijk een drijvend privé-eiland, waarvan de slaapkamer onder water ligt. Op het bovendek is het dan weer heerlijke zonnebaden en dobberen. Je kunt in je eigen kamer dineren, maar ben je het water beu, dan is op safari vertrekken het perfecte alternatief!

Vacancesweb.be

Planet Ocean Underwater Hotel – Key West, Florida

Op zoek naar een betaalbaar en volledig verplaatsbaar onderwaterhotel? Dan moet je naar Key West in Florida, al valt betaalbaar wel met een korreltje (zeezout) te nemen. Met een deel van de opbrengsten willen ze koraalriffen beschermen en herstellen. Het hotel is momenteel nog onder constructie, maar binnen onafzienbare tijd zou je in dit futuristisch aandoende hotel ook effectief moeten kunnen logeren.

Vacancesweb.be

Utter Inn – Vasteras (Zweden)

Voor een geweldige beleving onder water moet je niet altijd naar exotische oorden trekken. Nee, ook Zweden heeft een onderwaterhotel. Nu ja, hotel … Het gaat eigenlijk om één gastenkamer in een Zweeds meer niet ver van Stockholm. Een dubbel bed en een tafel, meer is er niet onder water, maar soms is dat simpelweg voldoende. Op het water kook je wel je potje in je eigen keukentje, al is er geen elektriciteit. Niet voor luxepaardjes dus!

Vacancesweb.be

Conrad Maldives Rangali Island – Malediven

16 verdiepingen onder het zeeniveau dineer je in het Conrad hotel in stijl. Of de visjes die je ziet voorbij zwemmen ook op je bord belanden, daar zijn we niet zeker van, maar het uitzicht is alvast verbluffend. Hap een lekker stukje kreeft weg, proef de kaviaar en geniet van het 180° panoramisch zicht. Pure romantiek!

Vacancesweb.be