5 spectaculaire plaatsen om een feestje te bouwen

Kevin Stickens,
02-09-2021
Helemaal niet mis met een feestje op tijd en stond.
Vacancesweb.be

Uiteraard wordt een feestje nog fijner op een unieke of bijzondere locatie. Wereldwijd zijn er heel wat party hotspots te vinden. Ibiza, carnaval in Rio en ga zo maar door. Wij vonden alvast 5 minder voor de hand liggende, maar daarom niet minder leuke plaatsen om te feesten. Smeer die dansbenen maar in!

Mardi Gras in New Orleans (Verenigde Staten)

Deze ‘Vette dinsdag’ moet je meemaken in New Orleans. De dinsdag voor Aswoensdag is hét moment van deze feestperiode, maar ook al in de dagen ervoor zijn er heel wat parades en feestjes. Het gaat om een oneindig carnavalsfeest met ontelbare activiteiten en heel wat lokale tradities. Er is muziek, mensen zijn in het paars, groen en goud uitgedost en de kralenkettingen worden kwistig uitgedeeld. Bourbon Street in de Franse wijk is de beste plaats om je onder te dompelen in de sfeer en een aantal van de parades mee te pikken.

Vacancesweb.be

Full Moon Party in Koh Pha Ngan (Thailand)

Er zijn toch geen betere feestjes dan strandfeestjes? Dit gigantische feest vind elke maand plaats bij volle maan op het strand van Haad Rin Beach. Hier dans je tussen horden andere toeristen in de buitenlucht de nacht weg en dat op een idyllische locatie. Verwacht je aan heel wat vuur en neon, relax en laat je meeslepen door de uitzinnige vibe. Feesten met het zand tussen je tenen en een bieremmertje in de hand, mooier wordt het niet.

Vacancesweb.be

Burning Man Festival in Nevada (Verenigde Staten)

Dit jaarlijkse evenement dat plaatsvindt in de Black Rock Desert in Nevada is een must visit. De legendarische status van het festival, de vreemde vogels die je er ontmoet en de wel heel bijzondere sfeer, maken het meer dan de moeite waard. Het evenement begint de laatste maandag van augustus en eindigt een week later. Muziek, kunst en vooral ongeremde vrijheid staan er centraal: alles kan en alles mag. Het festival wordt afgesloten met het verbranden van een Wicker Man. Hier komt ook de naam van het festival vandaan. Een hype, maar wel volkomen terecht.

Vacancesweb.be

La Tomatina in Buñol (Spanje)

Rasechte foodies kunnen zich helemaal laten gaan op het La Tomatina festival in Buñol. Meer dan 30.000 mensen verzamelen er zich jaarlijks voor een gigantische foodfight. De munitie? Tomaten! Honderden kilo’s tomaten vliegen je er de laatste woensdag van augustus om de oren, je laat dus je zondagse kleren maar beter in de kast. Een kleine tip? Neem een zwembril mee, het tomatensap kan namelijk nogal prikken in de ogen. Neem schone kleren mee, dan kan je achteraf nog een feestje bijwonen.

Vacancesweb.be

Snowbombing Festival in Mayrhofen (Oostenrijk)

Ben je wild van skiën en/of snowboarden en wil je dit combineren met een meerdaags festival? Snowbombing is dan ongetwijfeld helemaal je ding. Dj’s treden op in grotten, grote podia of aan de rand van een (verwarmd) zwembad. Heel wat grote namen sieren de affiche en de sfeer is er heerlijk ongedwongen. Met een kater ga je ‘s voormiddags de piste op, om je ‘s namiddags en ‘s avonds helemaal te laten gaan op de beats. Uitrusten doe je natuurlijk in een chalet.

Vacancesweb.be