Belgische gin is helemaal in! Dit zijn onze 5 favorieten.

Julie Docsterd,
03-02-2024
Met de feestdagen konden de liefhebbers hun favoriete gins ontdekken die in ons land worden gemaakt. Dit zijn de vijf merken die de harten van de redactie hebben veroverd.
gin
Jez Timms

Ginmay

Ginmay is een complexe, verrassende, zoete en soms scherpe gin. De vele distillaties op basis van koriander, jeneverbessen en engelenzaden worden verfraaid met infusies van kardemom, tijm, abrikoos, bittere sinaasappel en sleedoorn. Alles wordt in de regio Charleroi bereid met 100% biologische ingrediënten en, in de mate van het mogelijke, lokale producten.

Eskæpe Ikigai

Ikigai is de eerste van de ginfamilie die door Eskæpe wordt aangeboden. Bedacht in een zeer Japanse geest, valt hij op door zijn accenten van sakura-bloemen, de kersenbomen van Japan, geselecteerd en geplukt wanneer ze op hun mooist en meest aromatisch zijn. Er is ook yuzu-citroen en 17 andere aromatische planten, waaronder Sichuan-peper, die een prachtige bloemenexplosie in de mond veroorzaakt. Eskæpe gins worden gedistilleerd in Pepingen, in Vlaams-Brabant.

Squirus

Squirus, geproduceerd in Genappe in Waals-Brabant, is ontsproten uit het brein van twee jonge vrienden die gepassioneerd zijn door gin en graag hun passie willen delen en deze willen combineren met hun gemeenschappelijke interesse in de natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze drank 100% natuurlijke aroma’s biedt, rechtstreeks uit de Waalse bossen. Genoeg om van deze Belgische gin een product te maken met een smaak die zowel complex als verrassend is.

Bucolique

Bucolique gin, gemaakt in Baelen in de Luikse regio, is een ambachtelijke gin met als hoofdingrediënten nectarine, rozemarijn en rode Kampot-peper. Rond, zijdeachtig, complex en fruitig, de delicate rozemarijnaroma’s van deze gin benadrukken de nectarine op voortreffelijke wijze, terwijl de peper subtiel de zintuigen prikkelt. Het geheel zal je belonen met een frisse, levendige, kruidige smaakbeleving, met een mooie diepgang in de mond.

Panda

In vijf jaar tijd is Panda gin een referentie geworden en is de jaarlijkse productie vertienvoudigd! Dit jaar zullen er naar verwachting maar liefst 100.000 flessen wereldwijd worden verkocht. Deze volledig biologische gin is de eerste ter wereld die lychees bevat. De delicate smaak van deze vrucht wordt aangevuld met andere ingrediënten, waaronder kersen, sinaasappelschil, basilicum, rozemarijn, steranijs, jeneverbes, en opgelost in zuiver water uit de Hoge Venen. Panda is vrij van additieven en suiker.