De 3 mooiste kerstbomen ter wereld

Rédaction / Redactie,
02-09-2021
Zonder kerstboom geen Kerstmis, toch? Speciaal voor dit artikel selecteerden we de 3 mooiste kerstbomen die volgens ons op deze aardbol te vinden zijn.
Vacancesweb.be

Hoewel de kerstboom een voornamelijk christelijke traditie is, heeft hij zijn oorsprong in heidense riten: de boom die de vernieuwing van het leven tijdens de winterse zonnewende symboliseert. De gewoonte van de moderne kerstboom, die door het christendom werd teruggebracht, dateert uit de Renaissance, meer bepaald in de Germaanse en Baltische landen. De stad Riga beweert dan ook luid en duidelijk dat ze de eerste stad met een kerstboom waren. Dat was in 1510!

1. New York – Rockefeller Center

Volgens sommigen de “kerstboom der kerstbomen”. De aansteken van de lichtjes van de spar, die over het algemeen 23 tot 27 meter hoog is is, wordt live uitgezonden op NBC, waarvan de studio’s in het hart van het winkelcentrum van de rijke Rockefeller-familie gelegen zijn. De boom telt zo’n 30.000 lampjes en maar liefst acht kilometer aan elektrische kabels. De ster aan de top weegt meer dan 250 kg!

https://www.timeout.com/

2. Londen – Covent Garden

De kolos die dit jaar werd geselecteerd, is 16,7 meter hoog en weegt meer dan anderhalve ton. Net als de kerstboom in New York is hij versierd met zowat 30.000 decoratieve lampen, die in de Britse hoofdstad veelkleurig zijn.

https://londonist.com/

3. Sint-Petersburg – Rusland

Geen dennengeur op het plein waar het Hermitage Museum – het “Russische Louvre” – gevestigd is. Daar staat een valse kerstboom die niet de hoogste of de helderste is, maar die wel deel uitmaakt van een adembenemende omgeving. Bovendien zal je er zo goed als zeker sneeuwvlokken zien.

Vacancesweb.be