De River Lodge in de zomer? “Ideaal om de Molignée-vallei te ontdekken!”

Florence Brigode,
17-06-2024
De River Lodge is een zeer attractief hotel. Genesteld in het hart van Maredsous is het een vaste waarde in de Belgische Ardennen.

 

River Lodge
© River Lodge

Alles is hier voorzien voor een verblijf in alle comfort. De 10 suites zijn om ter mooist en hebben allen een origineel thema om je volledig in een droomwereld onder te dompelen.

River Lodge
© River Lodge

Omdat het zomers weer was, koos ik voor de “Titanic Suite”. Hunkeren naar de zee, dromen en schatten: deze duplex kamer was precies wat we nodig hadden. Ik voelde me er meteen thuis: de combinatie van hout, leer en mariene fresco’s maakte de plek magisch. We hadden een lokaal aperitiefpakket geboekt dat klaarstond bij aankomst op de kamer: in de gezellige sfeer van onze kamer proefden we de heerlijke streekproducten. Vooral de kaas van de abdij van Maredsous is zo lekker!

River Lodge
© River Lodge

De River Lodge is ook ideaal gelegen voor een vleugje avontuur, met veel toeristische en recreatieve activiteiten in de buurt. We besloten te klimmen en te fietsen. We hebben bijna twee uur gekletst en gelachen langs de pittoreske Vallée de la Molignée. Er zijn verschillende routes mogelijk: we kozen voor de route van 8 km die Warnant met Falaën verbindt en je onderweg de ruïnes van het Château de Montaigle laat ontdekken. De bosrijke wandeling was adembenemend mooi: zoveel ongerepte natuur! We gingen ook door tunnels en over bruggen, dus het werd een afwisselend parcours.

River Lodge
© River Lodge

De rest van de dag hebben we een lange wandeling gemaakt in de mooie Condroz. Vanuit het prachtige dorpje Falaën (een van de mooiste van Wallonië) wandelden we 9 km. We ontdekten het Etang de Fter en het charmante gehucht Serville, gedomineerd door de kerk van Saint-Pierre op de top van de heuvel. De wandeling was gemakkelijk: het ging amper bergop, en dat vind ik het leukst! Toch was ik erg moe ‘s avonds en was ik blij dat ik eindelijk onder wol kon kruipen.

‘s Morgens wachtte ons een fantastisch ontbijt: we hadden het thema “de lachende rivierkreeft” besteld. Bubbels, gebak, roerei en nog veel meer lekkere dingen… Ook dit keer beleefden we in de River Lodge een perfect weekend om de batterijen op te laden.

meer info