Deze zomer zal de prijs van huurauto’s exploderen!

De kost van een huurauto wordt veel duurder deze zomer, en dat op heel wat toeristische bestemmingen. Dat kondigt de Duitse vergelijkingssite Check24 aan...

Alex Meier

De prijzen voor de periode van juli tot eind september liggen gemiddeld 40% hoger dan vorige zomer. In Spanje is de prijs zelfs met 231% gestegen ten opzichte van 2019, van 22 naar 73 euro per dag.

Check24 berekende een gemiddelde prijs meer dan 100.000 huurauto boekingen tijdens de zomerperiode. In Malta en Zuid-Afrika kan je een auto huren voor minder dan €40 per dag. In Turkije moet je rekenen op een dagbedrag van 51 euro en  in Griekenland op 69 euro. Kroatië is veel duurder met een gemiddelde van €90 per dag, tegenover bijna €100 in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Ierland (116 euro) en IJsland (138 euro) zijn de duurste bestemmingen voor autoverhuur.

Deze sterke stijging is het gevolg van grote schaarste op de markt voor huurauto’s, gecombineerd met een groeiende vraag, aldus Sunny Cars.

 

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆