Dit legendarische Brusselse hotel opent opnieuw de deuren in 2025!

Julie Docsterd,
26-11-2022
Hotel Métropole is een Brusselse klassieker. Sinds april 2020 was het hotel, gelegen op het Brouckèreplein in Brussel, in winterslaap.

Métropole is ontstaan in 1895 en was een van de laatste onafhankelijke grote hotels van Brussel die uitgebaat werden door de familie Bervoets, schrijft de krant L’Echo. Door de werken om een voetgangerszone aan te leggen, sluiting van Brusselse tunnels, aanslagen in Parijs en Brussel en de Covid-pandemie heeft het hotel er enkele erg moeilijke jaren opzitten. In de loop van april 2020 besloot Hôtel Métropole Nv, in handen van familiale aandeelhouders, de hotelactiviteiten stop te zetten.

De overname van het bedrijf Hôtel Métropole SA, waar tot op heden nog 10 medewerkers tewerkgesteld zijn, heeft betrekking op een uitgebreid vastgoedgamma tussen het Brouckèreplein en de Nieuwstraat. De overname betreft het Hôtel Métropole en diens 250 kamers, het Café Métropole en negen commerciële ruimtes, voornamelijk in de Nieuwstraat, waar momenteel kleding- en cosmeticawinkels in gevestigd zijn.

Na meer dan een eeuw onafhankelijkheid waren we overtuigd dat de leefbaarheid van het hotel gegarandeerd kon worden in een solide financiële groep en een internationale hotelketen. De overnemers hebben een voorstel gedaan dat de leefbaarheid van het gebouw en diens belangrijkste roeping garandeert”, zegt Charles-Henry Bervoets, administrator van het bedrijf Hôtel Métropole Nv.

De overname zal eind december 2022 rond zijn. Het hotel zou de deuren tijdens het laatste semester van 2025, na grote renovatiewerken, weer moeten openen.