Een weekend in alle sereniteit in het Silva Hotel Spa-Balmoral

Julie Docsterd,
20-02-2024
Koude en vochtigheid nemen de bovenhand tijdens het winterseizoen, en dus trakteer ik mezelf op een momentje van ‘cocooning’ in het hart van de Belgische Ardennen.
silva hotel spa balmoral
silva hotel spa balmoral

De start van het nieuwe schooljaar in september brengt traditioneel heel wat stress met zich mee omwille van de drukke agenda, maar ook bij de terugkeer na de vakantie in januari ligt het ritme vaak heel hoog. Genoeg om het winterseizoen niet echt aangenaam te maken, vooral omdat de kou, het vocht en het gebrek aan licht mijn humeur aantasten. Dus besloten mijn partner en ik om wat tijd vrij te maken om te ontspannen. Zonder de kinderen en weg van de dagelijkse beslommeringen. We trokken naar een hotel in de Ardennen, één met een wellness en een restaurant.

silva hotel spa balmoral
silva hotel spa balmoral

We kozen voor het Silva Hotel Spa-Balmoral, dat uitkijkt over de Warfaaz-vallei en verscholen ligt in de bosrijke heuvels van het Luikse hinterland. Al van bij onze aankomst, viel meteen de sereniteit van het etablissement ons op. Door rechtstreeks via de website van het hotel te boeken, konden we genieten van gratis toegang tot de wellness en kregen we slippers en badjassen op de kamer. Toen we onze bagage gedropt hadden, besloten we meteen om de namiddag door te brengen in de spa van het hotel, een oase van comfort waar je jezelf kan laten gaan terwijl je je hoofd leegmaakt. We genoten er van het verwarmde binnenzwembad, de jacuzzi buiten, de hamam en de ontspanningsruimte. Ik ging ook voor een ‘Soin de Soi’- behandeling van 50 minuten. Op het menu: een cocon van zachtheid om mijn huid te verkwikken, met een behandeling die bestaat uit een volledige lichaamsscrub gevolgd door een afslankende behandeling. Mijn partner koos voor de ‘Massage Évasion’, een behandeling van iets meer dan een uur voor het hele lichaam waarbij hij helemaal tot rust kon komen. Eigenlijk hadden we nog maar één wens toen we terug op onze kamers kwamen: opnieuw naar het wellnesscentrum om ons nog eens te laten verwennen door de deskundige handen van de schoonheidsspecialisten!

Puur genot voor de smaakpapillen

Het restaurant van het hotel, dat ‘Au Rendez-Vous de l’Europe’ gedoopt werd, biedt zowel regionale als internationale gerechten. Een perfect compromis waardoor we konden kiezen uit een grote variatie aan gerechten, wetende dat ik eerder ‘zee-gericht’ ben terwijl mijn partner een echte carnivoor is… Ik liet me verleiden door de cassolette van scampi gevolgd door een kabeljauwhaasje met een heerlijke schaaldierensaus, terwijl Denis koos voor de rundscarpaccio op smaak gebracht met walnootolie, gevolgd door de hertenfilet met rode wijnsaus. Een heerlijke maaltijd, voorafgegaan door een cocktail in de ‘salon bar’ van het hotel.

silva hotel spa balmoral
silva hotel spa balmoral

Na een nacht in onze ruime, comfortabele kamer met een adembenemend uitzicht op de omringende natuur, werden we opnieuw in de watten gelegd door het hotelpersoneel, deze keer bij het ontbijt. Puur genieten, met een buffet om zelfs de meest veeleisende fijnproevers te behagen, of je nu eerder een zoetebek bent of eerder houdt van een hartig ontbijt.

Kortom: een weekend van rust en sereniteit dat ons echt goed deed en ervoor zorgde dat onze batterijen weer helemaal opgeladen waren. Een ervaring die ik alleen maar kan aanraden aan iedereen die op zoek is naar een winters uitstapje midden in de natuur, zonder toegevingen te moeten doen wat het comfort en de service betreft.

ONTDEK HET SILVA HOTEL SPA-BALOMRAL