Energiecrisis: Air Belgium beperkt zijn vluchtaanbod…

Julie Docsterd,
12-11-2022
De Belgische luchtvaartmaatschappij gaat zijn vluchtaanbod aanpassen, onder andere en vooral wat de vluchten richting de Antillen betreft.
Daniel Oberg

Met brandstofprijzen die 53% hoger zijn in de Dominicaanse Republiek dan in Brussel, de devaluatie van de Euro en de passagiersbelastingen die 3 keer hoger zijn op Brussels Airport, heeft Air Belgium beslist om te stoppen met de driehoeksverbinding met Punta Cana en Curaçao.

Concreet?

De luchtvaartmaatschappij zal tot midden januari nog één of twee keer per week naar Curaçao en Punta Cana vliegen, terwijl er enkele verbindingen aangeboden zullen worden tijdens het Carnavalsverlof, in februari-maart. Buiten die periodes wordt de verbinding opgeschort. Voor de zomer van 2023 is er nog geen enkele beslissing genomen….

Het Nederlandse eiland Bonaire, voor de kust van Venezuela, verdwijnt ook uit het aanbod vanaf midden januari. Die bestemming werd bediend via een driehoeksvlucht vanaf Brussel Airport die vervolgens naar Curaçao vloog.

Wat met Martinique en Guadeloupe ?

Deze twee bestemmingen worden nog bediend tot begin maart. Daarna worden de vluchten opgeschort, behalve voor vrachtvluchten die uitgevoerd worden in samenwerking met een cruisemaatschappij. Air Belgium waarschuwt bovendien dat het weinig waarschijnlijk is dat de vluchten richting Pointe-à-Pitre en Fort-de-France hernomen worden voor het winterseizoen van 2023, dat eind oktober start.

Mauritius en Zuid-Afrika?

Voor de bestemmingen Mauritius en Zuid-Afrika (Johannesburg en Kaapstad) zijn er echter geen veranderingen gepland, aangezien die bijzonder succesvol zijn.