Hong Kong deelt 500.000 vliegtickets uit om het toerisme een boost te geven!

Jean-François Christiaens,
29-10-2022
Na twee jaar die in het teken stonden van de coronapandemie en de sluiting van de grenzen, wil de voormalige Britse kolonie de toeristen terug laten komen. En om dat te doen, haalt het land het zware geschut boven!
Ruslan Bardash

Het is een uitdaging waar veel toeristische bestemmingen mee te maken hebben: hoe krijg je het toerisme weer op gang na maanden van inactiviteit? In Hong Kong is gekozen voor een radicale oplossing: gratis vliegtickets voor toeristen die het schiereiland en zijn vele eilanden willen bezoeken. Verschillende media, waaronder de BBC, hebben aangekondigd dat het land niet minder dan 500.000 tickets zal aanbieden aan internationale toeristen, die het kocht bij Cathay Pacific, Hong Kong Airlines en Hong Kong Express. Deze tickets zijn alleen geldig van en naar Hong Kong.

De toeristische molen terug starten

Voor het kleine Aziatische land staat er veel op het spel. Aan het begin van het jaar werden immers slechts 184.000 toeristen op het eiland verwelkomd! Als gevolg daarvan zal, naast de kost van de vliegtickets, ook een bedrag van ongeveer 13 miljoen euro worden uitgetrokken voor welkomstgeschenken voor toeristen. In totaal kan deze ‘verleidingsoperatie’ rekenen op een budget van 250 miljoen euro, of meer dan 2 miljard Hong Kong dollar.

Deze maatregel is gepland voor 2023, terwijl de plaatselijke luchthavenautoriteit de laatste hand legt aan de overeenkomst met de luchtvaartmaatschappijen. Tegelijkertijd werkt de regering aan het opheffen van de resterende coronabeperkingen voor arriverende reizigers (momenteel is bij aankomst nog een PCR-test vereist). Zodra deze problemen zijn opgelost, zal een gerichte reclamecampagne worden gestart, vooral gericht op de Aziatische markt