Jaap’y: de kleine revolutie voor barbecue op de camping?

Julie Docsterd,
17-06-2023
De barbecue is een must als je buiten wil eten, maar het transport kan soms complex zijn. Patrick Alran biedt met zijn uitvinding, de Jaap'y, nu een innovatieve oplossing.

Een uitvinding met respect voor traditie

Diversiteit en aanpassing zijn de twee grote kwaliteiten die de kunst van het barbecueën over de hele wereld definiëren. In deze lange culinaire traditie presenteert Jaap’y zich als een revolutie. Geïnspireerd door het Jaap metalen spindelsysteem, bedacht de maker, Patrick Alran, een compacte en gemakkelijk te vervoeren versie voor wandelaars en avonturiers.

Een barbecue voor avonturiers

Het idee voor Jaap’y ontstond toen Alran wandelaars zag die een omslachtige barbecue meezeulde. Om buiten koken toegankelijker te maken, ontwierp hij een opvouwbare grill met spiezen, die ook dienen om alles bij elkaar te houden. Met de Jaap’y kunnen buitenliefhebbers genieten van een barbecue zonder dat ze een omvangrijk toestel hoeven mee te nemen.

Licht, compact en opvouwbaar

Het grote voordeel van de Jaap’y ligt in het transportgemak. Inderdaad, dankzij het slimme vouwsysteem neemt hij in opgevouwen toestand zeer weinig ruimte in beslag. Zijn lichtheid en compactheid maken er volgens de maker een geweldige reisgezel van voor wandelaars en kampeerders, die hun barbecue overal mee naartoe kunnen nemen.

Een Zuid-Amerikaanse inspiratie

Ook het ontwerp van Jaap’y is geïnspireerd op de culinaire tradities van Zuid-Amerika. Inderdaad, dit maakt het mogelijk om het vlees verticaal te bakken, net zoals op de Argentijnse barbecues.