Marokko: de laatste gezondheidsbeperkingen worden opgeheven

Julie Docsterd,
20-10-2022
Na enkele maanden met erg strikte beperkingen door de Covid-pandemie wil Marokko zich positioneren als de topbestemming voor het einde van deze zomer. Daarom werden de laatste obstakels weggewerkt.
Calin Stan

Marokko heeft net geweldig nieuws aangekondigd: een vaccinatiepas en PCR-test zullen niet meer nodig zijn om het land te bezoeken! Toeristen zullen het grondgebied nu zonder beperkingen kunnen betreden, als ze een gezondheidsfiche kunnen voorleggen. Dat document kan hier gedownload worden. Het is ook mogelijk het in te vullen bij aankomst.

Een opluchting voor bedrijven in de toeristische sector die geconfronteerd werden met de constante dreiging van last minute annuleringen doordat reizigers tot nu toe een vaccinatiepas of, bij gebrek daaraan, een negatieve PCR-test van minder da 72 uur oud moesten kunnen voorleggen. De sector is erg optimistisch doordat Marokko een fantastisch zomerseizoen gekend heeft, met zo’n 3,2 miljoen aankomsten in juni en juli, wat ongeveer hetzelfde is als in 2019. Een trend die bevestigd werd in september voor individuele reizigers, maar ook voor evenementen. Alleen in Marrakesh al werden meer dan vijftig huwelijksfeesten met allochtone gasten georganiseerd in één weekend!

Louis Hansel

Alle lichten op groen

Goed nieuws dat ook bevestigd lijkt te worden in de herfstvakantie en voor de eindejaarsfeesten. Het Internationaal Filmfestival van Marrakesh (FIFM), dat eindelijk weer georganiseerd wordt van 11 tot 19 november, ziet het aantal reserveringen ook snel stijgen.

Nog een goed element voor Marokko: het koninkrijk is een toevluchtsoord in tijden waarin de vliegtickets steeds duurder worden. Met een stijging van “maar” 13% van de gemiddelde prijs van een vliegticket doet het land het een stuk beter dan het internationale gemiddelde, dat rond de 28% ligt, met zelfs pieken tot 70% voor sommige langeafstandsvluchten!