Marokko: de lang verwachte wijzigingen!

De Marokkaanse overheid heeft de staat van urgentie die al bijna drie jaar van kracht was in de strijd tegen de Covid-pandemie opgeheven, zegt AFP.

Sergey Pesterev

Die maatregel, die sinds 24 maart 2020 telkens vernieuwd werd door een overheidsdecreet, werd sinds 28 februari niet meer verlengd. De staat van urgentie creëerde een juridisch kader waarmee de overheid uitzonderlijke – economische, financiële, sociale of milieu – maatregelen kon nemen in de strijd tegen het coronavirus.

Bovendien heeft het Office National Des Aéroports (ONDA) de verplichting om een gezondheidsfiche te tonen bij aankomst in Marokko, de laatste overblijvende gezondheidsmaatregel, geschrapt. Volgens de minister van Gezondheid kan de Covid-situatie sinds september beschreven worden als een zeer lichte verspreiding van het virus in het hele koninkrijk.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆