Nu is het officieel: Japan heropent zijn grenzen wagenwijd! Mits enkele details…

Julie Docsterd,
14-10-2022
Japan heeft zijn deuren opnieuw geopend voor buitenlandse toeristen, en het schrapt alle beperkingen die van kracht waren aan de landsgrenzen!
Tianshu Liu

Bezoekers uit 68 landen en territoria zijn weer vrijgesteld van de visumplicht voor een toeristisch verblijf in Japan! Je moet echter altijd een vaccinatiebewijs kunnen voorleggen of een negatieve test die minder dan 3 dagen voor vertrek is afgenomen.

Toerisme in vrije val!

De archipel, die in 2019 een recordaantal van 31,9 miljoen buitenlandse bezoekers verwelkomde, sloot bij het begin van de pandemie in het voorjaar van 2020 abrupt zijn grenzen. In 2021 zetten minder dan 250.000 buitenlandse bezoekers een voet op Japanse bodem.

Nog steeds zeer strenge regels!

Nieuwkomers zullen zich moeten aanpassen aan de nog steeds zeer strenge gezondheidsgewoonten in Japan, waar het dragen van een masker verplicht is op het openbaar vervoer en in winkels, en door veel mensen zelfs buitenshuis gedragen wordt. De Japanse regering heeft een wetswijziging goedgekeurd waardoor hotels gasten kunnen weigeren die weigeren een masker te dragen of de coronamaatregelen na te leven.

Japan rekent op de daling van de yen, die sinds het begin van het jaar 25% van zijn waarde ten opzichte van de dollar heeft verloren, om toeristen aan te trekken en zijn economie nieuw leven in te blazen.