Op weekend met Florence: volop ontspanning midden in de natuur

Julie Docsterd,
26-09-2023
Dit weekend trekt Florence naar Waals-Brabant, in La Hulpe, waar een verbazingwekkend stukje groen wacht…
WBT – Maxime du Bus

Even helemaal deconnecteren in hotel Dolce La Hulpe

Ik wilde me eens goed laten verwennen, waarschijnlijk omwille van het weer en het feit dat de herfst voor de deur staat. Ik slaagde erin om mijn vriend te overtuigen om een weekend zonder kinderen door te brengen in het hart van het Zoniënwoud. We pakten onze koffers en checkten in bij het hotel Dolce La Hulpe.

Dolce La Hulpe

Dit luxueuze pareltje, compleet met spa, ligt midden in de natuur. Een echte oase van rust, met rondom niets dan bomen en fluitende vogeltjes. En dat alles verrassend dicht bij Brussel. Er kwam meteen een gevoel van sereniteit over me. De enorme ramen in onze kamer gaven ons een onbelemmerd uitzicht op het bos, en het ruisen van de bomen leek me toe te fluisteren… “kom snel”!

Dolce la Hulpe

Op zaterdagmiddag trokken we met de steps naar de ‘Fondation Folon‘, niet ver van het hotel. Prachtig! De beroemde Belgische kunstenaar Jean-Michel Folon creëerde er een poëtisch en dromerig universum. Zijn aquarellen, beeldhouwwerken en gravures namen ons mee naar een wereld waar dromen en werkelijkheid versmelten. De originele en interactieve enscenering dompelt je onder in de verbeelding van de kunstenaar, die speelt met licht en optische effecten. Een pareltje dat je niet mag missen!

Xavier Janssens

Terug in het hotel, terwijl mijn vriend nog wat e-mails beantwoordde, trakteerde ik mezelf op een moment van pure ontspanning in de ‘Cinq Mondes’ spa. De eeuwenoude rituelen lieten me genieten van behandelingen van over heel de wereld. Een droom. Een moment van puurheid, van alles loslaten, waarbij elk grammetje spanning verdwijnt dankzij de deskundige handen van de het team van de spa.

Eens ik helemaal zen was, ging ik terug met mijn vriend op pad en maakten we een wandeling om het beroemde Zoniënwoud en zijn honderd jaar oude bomen te ontdekken. Prachtig! En geen betere manier om weer met beide voeten op de grond te belanden dan met een romantisch diner. In ‘Brasserie 135’ doken we als twee toegewijde fijnproevers in de menukaart, die heel wat ontdekkingen in petto heeft.

Dolce La Hulpe Brussels

Zondagmorgen, na een gastronomisch ontbijt met uitzicht op het bos, sprongen we op de fiets voor een ritje langs de ‘EuroVelo 5’ fietsroute. We trokken naar Waver om er te gaan shoppen! Het parcours, dat grotendeels geasfalteerd is, loopt door een schilderachtig landschap. Geen vuiltje aan de lucht, alleen het rustgevende gezang van vogels. Middenin het prachtige Brabantse platteland reden we door rustige zones, ver van de drukte van de stad, om helemaal opgeladen aan te komen in het bruisende Waver en zijn boetieks.

Dolce La Hulpe Brussels by Wyndham

VRX Studios Dolce La Hulpe

Een oase van rust midden in het bos. Dit ecologisch verantwoorde hotel combineert luxe en natuur. De kamers zijn ruim en comfortabel, met een adembenemend uitzicht over het Zoniënwoud. De ‘Cinq Mondes’ spa staat garant voor een unieke zintuiglijke ervaring, met behandelingen van over de hele wereld.

Fondation Folon

Alessandra Petrosino La Hulpe Folon Foundation

De stichting is te vinden in de boerderij van het Château de La Hulpe en neemt je mee naar het poëtische universum van Jean-Michel Folon. Er worden meer dan 500 werken tentoongesteld, van aquarellen tot beeldhouwwerken, gravures en bijzondere objecten. En dat alles nodigt uit tot dromen en bezinning.

Retrouvez d’autres hébergements sur VISITWallonia.be/seloger