Op weekend met Florence in de Condroz, in de marge van de ‘Féeries du Parc!

Florence Brigode,
11-12-2023
Florence neemt ons mee op ontdekkingstocht en op een romantische escapade met herfstig weer in het hart van het platteland van de Condroz-streek. Volg haar op dit avontuur waarbij de herfstkoude plaats maakt voor warme momenten van ontdekking. En met ook een voorsmaakje op één van de meest beroemde Kerstmarkten...
christmas market
Christophe Vandercam

Wanneer de kou opnieuw in het land is, willen we ons nog steviger vastklampen aan diegenen die we liefhebben. Een romantisch uitje voor twee was precies wat we nodig hadden om ons op te warmen. We ontsnapten uit de dagelijkse sleur naar het hart van het platteland van de Condroz. We trokken naar de Jardins d’Eau d’Annevoie. Ik ken de tuinen goed, maar had ze nog nooit in deze tijd van het jaar bezocht. Wat een pracht! We namen overal de tijd voor: elk pad, elke vijver, elk hoekje en kantje van de tuinen. En ons geluk werd nog groter, want het was het weekend van de ‘Marché de Noël aux Jardins’. De verlichting van de waterpartijen maakte alles nog magischer. Ook het kasteel was feestelijk aangekleed.

Een troost, want we waren een week te vroeg naar naar hier afgezakt om te genieten van de kerstmarkt van Ciney, die bekend staat als één van de mooiste van Wallonië. Maar voor jou is het nog niet te laat: de Féeries du Parc Saint-Roch staat vanaf volgend weekend op je te wachten in Ciney! En dat is geweldig nieuws! Ik ben er al een paar keer geweest en weet uit ervaring dat dit evenement het park omtovert tot een magische wereld met muzikale animatie, een bos met reusachtige kerstbomen en niet minder dan 270 chalets. Als je een reis naar de regio gepland hebt, is dit de perfecte gelegenheid om deze magische wereld te ontdekken.

gite
La Fermette de la Petite Reuleau

Na het bezoek aan de tuinen zochten we onze toevlucht in de gîte die ik had geboekt: ‘La Fermette de la Petite Reuleau’, in het gelijknamige dorp. De ideale gîte voor een romantisch verblijf. Gerenoveerde oude gebouwen zijn altijd al onze smaak geweest. Hier zie je overal lokale steen en ruw hout, en de charme spat er vanaf. We gingen meteen naar de grote privésauna van de gîte om ons op te warmen en te smelten van genot. Kaarsen, wijn, warmte: dat is waarom ik zou hou van de sfeer van de winter. En niet te vergeten de vuurkorf in de tuin, waar we nog een heerlijk moment voor doorbrachten voordat we naar de stad trokken. We wilden samen uit eten gaan, en in Namen is er aan restaurants geen gebrek. Ik verplichtte mijn vriend om me nog eens mee te nemen naar de top van de Citadel voordat we terug huiswaarts keerden. Namen van bovenaf zien, heeft me altijd enthousiast gemaakt. En in deze tijd van het jaar zijn de lichtjes overal. Betoverend mooi!

La Fermette de la Petite Reuleau

Op een steenworp van Namen vind je deze gîte voor 2 personen in een landelijke omgeving.

gite
La Fermette de la Petite Reuleau

Het gebouw, dat dateert uit de 19e eeuw, is door de eigenaars gerenoveerd en biedt alle comfort en faciliteiten die je maar kan wensen. Er is een privésauna beschikbaar en een pelletkachel zorgt voor de gezelligheid.

Le Fenil is de tweede gîte op het terrein, en die biedt plaats voor 2 personen. De landelijke gîte ligt op de Sentiers d’Art: ideaal om te wandelen!

De kerstmarkt van Ciney

De ‘Féeries du Parc‘ zijn te bewonderen in de sprookjesachtige omgeving van het Parc Saint-Roch. Met overal lichtjes… Muzikaal entertainment, met dans en kostuums, staat ook op het programma!

christmas market
Denis Closon

De ‘Balade des Sapins’ is een niet te missen aanrader: een bos van 30 enorme dennenbomen, recht uit de verbeelding van lokale kunstenaars.

En aan kraampjes geen gebrek: 270 chalets! Aperitieven, zoete en hartige versnaperingen, een breed aanbod van ambachtelijke producten, allerlei proeverijen…

Van 7 tot 11 december en van 14 tot 18 december

De Jardins d’eau d’Annevoie

Het domein van de tuinen van Annevoie gaan bijna sluiten: de heropening is voorzien op 26 maart, wanneer de lente weer in het land is. De tuinen zijn 7 dagen per week te bezoeken en een bezoek duurt ongeveer 1 uur.

christmas market
Daniel Fouss

Hier brengt de natuur de waterpartijen tot leven, zonder hulp van machines, in stijlvolle tuinen waar emotie centraal staat!

RESERVEER NU DIT VERBLIJF

VIND EEN ANDERE GÎTE