Maak een gastronomische wandeling in Pays de Bastogne

Julie Docsterd,
03-06-2024
De streek van Bastogne, een land van gastvrijheid en tradities, biedt talloze activiteiten waarmee u het rijke erfgoed en de rustige en ongerepte natuur kunt ontdekken. Het originele "Food-Rando"-concept is een van de beste manieren om de streek te verkennen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een picknick.
MT Bastogne
© Anne Segers

Sinds 1 mei is de activiteit “Food-Rando”  terug beschikbaar in Pays de Bastogne. Dit origineel concept bestaat uit een gastronomische rugzak die je meeneemt op uw wandeling in de regio. Ideaal om op elk moment te kunnen zitten waar u maar wilt om te genieten van een heerlijke picknick bestaande uit lokale producten. Het pakket bevat alle benodigdheden die nodig zijn voor een picknick onderweg, inclusief een deken, een flesopener, bekers, tandenstokers en natuurlijk voldoende proviand. De gedroomde formule voor een gezellige uitstap met familie of vrienden!

© Anne Segers

100% lokaal

Om deze picknick samen te stellen, heeft het team van het Maison du Tourisme du Pays de Bastogne ervoor gekozen om enkel de voorkeur te geven aan lokale kwaliteitsproducten. Zo vind je ham en worst uit de Ardennen, blokjes kaas, water en een streekbiertje (te kiezen uit Airborne blonde, Odacieuse, Criminelle, Vatch’Hot, Piche Cacaye of Arme Blanche). Als u met kinderen komt kan de formule natuurlijk worden aangepast en zal de inhoud van de tas ook gehaktballen, blokjes kaas en frisdranken bevatten. Ook de vegetariërs worden niet vergeten, want er wordt voor hen eveneens een speciale formule aangeboden met seizoengroenten.

MT Bastogne
© Anne Segers

5 tot 9,7 km

De activiteit “Food-Rando” werd gelanceerd in 2021 en gaat al zijn vierde seizoen in. Het plaatselijke toerismekantoor voegde er weer enkele nieuwe wandelingen aan toe met een aanbod dat nu vier trajecten omvat. De eerste optie: vertrek vanuit Bizory (een gehucht ten noordoosten van de stad Bastogne) met een wandeling van 6,5 of 9,7 km over paden waar u de mooiste plekjes van de regio kunt ontdekken. De tweede optie: vertrek vanuit Bertogne en over een circuit van 7,6 km dat eveneens garant staat voor een onvergetelijke wandeling. Het derde voorstel: een kortere wandeling, die u de mogelijkheid biedt om te starten in Magerotte (in de gemeente Sainte-Ode) en over een afstand van 5 km te lopen.

Zin in avontuur?

Bent u verleid door dit originele concept en wilt u een gastronomische wandeling boeken? Simpel! Het enige wat u hoeft te doen is ten minste 48 uur van tevoren contact op te nemen met het team van Pays de Bastogne per e-mail op events@paysdebastogne.be. Vermeld in uw bericht uw aankomsttijd en het aantal personen dat deelneemt (kinderen en volwassenen), maar ook het bier van uw keuze (één per volwassene). De rugzak moet worden opgehaald bij het toeristisch onthaalpaviljoen op Place McAuliffe 60 in Bastogne. Houd er in uw programma rekening mee dat de tas uiterlijk om 17 uur op dezelfde plaats moet worden ingeleverd!

Deze originele activiteit wordt 7 dagen per week aangeboden tot 30 september 2024 tegen de volgende prijs: € 15/volwassene (inclusief de vegetarische formule) en € 7,5/kind. Het is mogelijk om direct ter plaatse met een kaart of cash te betalen.