Terug

Stoom afblazen tussen Mariembourg en Treignes deze zomer!

25/05/2022

Welkom in ons ‘spoorweguniversum’! Onze in Mariembourg gevestigde vereniging heeft zich de afgelopen 40 jaar stelselmatig ontwikkeld dankzij een handvol mensen met een passie voor de grote tijdperk van het spoor, “de tijd van de stoomlocomotief”!

Daniel M

Ontdek met het hele gezin de fantastische locomotieven die de jongsten doen dromen en herinneringen oproept bij zij die het grote stoomtijdperk beleefden.

Een uitzonderlijke reis aan boord van een authentieke stoomtrein! Ontdek één van de mooiste museum-treinnetwerken van Europa. Ga terug in de tijd aan boord van onze stoomtreinen en reis door de “Trois Vallées” met zijn ongelooflijke landschappen. Vanuit Mariembourg rijdt de trein door Nismes, Olloy-sur-Viroin en Vierves, om uiteindelijk Treignes te bereiken, het laatste station voor de Franse grens.

Daniel M

Combineer je reis met een bezoek aan het Spoorwegmuseum in Treignes. Ons museum is gevestigd in het voormalige internationale station. Thematische expo’s in de vitrines, kepies uit verschillende landen en accessoires voor spoorwegpersoneel.

Tentoonstelling van spoorwegmaterieel, diesel-, elektrische en stoomlocomotieven gebouwd in België en Europa. De oudste locomotief dateert uit 1894.

Daniel Maas

Reserveren is verplicht via onze website: www.cfv3v.eu

Voor alle informatie kan je contact met ons opnemen: