Verenigde Staten: 2 enorme gebieden eindelijk beschermd!

Julie Docsterd,
01-04-2023
Amerikaans president Joe Biden gaat twee grote natuurgebieden laten erkennen als berschermde “nationale monumenten”. Met de maatregelen moeten de fauna en flora van de gebieden, gelegen in Texas en Nevada, beschermd worden, maar dat niet alleen...
Will Truettner

Joe Biden wil de heilige gronden van de inheemse lokale stammen en hun rijke fauna en flora beschermen. De status van “nationaal monument” verbiedt elk nieuw economisch ontwikkelingsproject of vastgoedproject en bevoordeelt toerisme. De Amerikaanse president zal Avi Kwa Ame in Nevada (west), een heilig gebied voor de lokale inheemse stammen, en Castner Range in Texas (zuid) beschermen, goed voor een totale oppervlakte van meer dan 2.000 vierkante kilometer.

De president heeft ook gevraagd om na te denken over de creatie van een zeesanctuarium rond de “verre Pacifische eilanden”. De 80-jarige democraat heeft “tijdens het eerste jaar van zijn mandaat meer gebieden en zeeruimtes in bescherming geplaatst dan elke andere president sinds John Fitzgerald Kennedy”, zegt het Witte Huis.

Nochtans blijft de Amerikaanse president sterk gebukt onder kritiek door de goedkeuring van een oliewinningsproject in Alaska.