Terug

Een vliegticket boeken: 3 klassieke fouten om te vermijden!

22/09/2022

Reisplannen? Door overhaast te handelen tijdens het boeken, maak je waarschijnlijk fouten die je maar beter vermijdt...

1. Een spelfout in je voor- of achternaam

Het is de meest voorkomende en meest dwingende fout. Je boekt je tickets snel en maakt een typfout in je voor- en achternaam. Deze moeten absoluut identiek zijn aan die op je identiteitspapieren, anders mag je niet aan boord. Je meisjesnaam of een bijnaam opgeven, is dus uit den boze

Afhankelijk van het bedrijf is het tarief variabel, maar de meeste maatschappijen zullen een wijziging in rekening brengen. Zeldzame voorbeelden zoals Ryanair en British Airways stellen je in staat om fouten binnen de 24 uur te herstellen. De prijs kan omhoog gaan als je het incident te laat opmerkt, en soms zal het zelfs goedkoper zijn om een nieuw ticket te boeken.

2. Een fout in de datum

De datum van een vlucht wijzigen is zelden mogelijk met een “low-cost” maatschappij, tenzij je snel bent. In andere gevallen zal je meestal een toeslag moeten betalen.

3. Onvoldoende tijd tussen twee vluchten voorzien

Als je één of meer tussenstops moet maken en je je tickets individueel boekt, zorg er dan voor dat je minstens 2 tot 3 uur tijd hebt tussen de vluchten, zeker als je je bagage moet ophalen en opnieuw moet inchecken.

Vergeet ook niet om de geldigheid van je identiteitsdocumenten voor de gehele duur van je verblijf te controleren. Je wordt gecontroleerd op élke vlucht die je neemt, en reizen met verlopen documenten kan zeer riskant zijn, tot het punt dat je een vliegverbod krijgt!