Wallonië in de winter: 5 bijzondere plekken voor een feeërieke Valentijn

Op zoek naar een origineel idee om je wederhelft te verrassen voor Valentijn? Deze vijf originele ideeën helpen je om van de gebaande paden te treden!

WBT - Olivier Bourgi

Hutten “Mon lit dans l’arbre” in Martilly

Deze tijdloze plek biedt 6 hutten voor 2 tot 8 personen in het bos en een collectieve hut voor stages, opleidingen of een teambuilding. De hutten, gelegen op een domein van 3 ha in het hartje van het woud, hebben elk een thema waarmee je telkens in een ander universum duikt. Ze zijn perfect geïsoleerd, zodat je koude en warmte kan trotseren, en uitgerust met een kleine kitchenette, een badkamer met wc en douche en comfortabele bedden.

Meer weten

“Gîte Martin” in Dinant voor een berggevoel

Je hoeft niet noodzakelijk naar de Alpen om je in een rustiek kader dat doet denken aan prachtige wintersportgebieden te wanen. In Dinant biedt Gîte Martin een uniek kader dat zo uit een Zwitsers dorp lijkt te komen. De gîte is gelegen boven de Maas en heeft een majestueus uitzicht over het bos en de omliggende rotsen. Het grote terras van 36 m² is een ware uitnodiging tot ontspanning. De perfecte plek om een heerlijke maaltijd te nuttigen of simpelweg te genieten van de zonsop- of ondergang op het Waalse platteland.

Meer weten

“L’Hostellerie Lafarques” voor liefhebbers van Engelse landgoederen

L’Hostellerie Lafarques, gekend bij gastronomen, ligt tussen Spa en Chaudfontaine en was eerst gen landgoed dat in 1927 gebouwd werd voor een rijke familie uit Verviers. Tijdens de jaren 1960 werden het domein en het park van 13 ha omgevormd tot een kostschool voor jonge meisjes. Nadat het in 1989 gekocht werd door Michel en Agnès Lafarque werd de plek snel een tempel voor Belgische gastronomie die erkend werd door de Michelin-gids. Het is ook een viersterrenhotel met 5 prachtige en erg gezellige kamers en 3 luxueuze suites! Wie van de verfijnde keuken houdt en op zoek is naar rust, zal dit zeker waarderen!

Meer weten

Een gîte op een boerderij in “Roulotte les Mésanges” in Rebecq

Dit is een plek die natuurliefhebbers zullen weten te appreciëren! La Roulotte les Mésanges is gelegen in een boomgaard naast een mooie, kleine vijver. Erg idyllisch. Afhankelijk van het seizoen zal dit unieke kader in het hartje van Waals-Brabant je laten genieten van het gekwaak van kikkers en de aanwezigheid van vele vogels. Als je daar zin in hebt, kan je er ook vissen! Genoeg opties om te genieten van de kleine dingen van het leven terwijl je weer verbinding zoekt met de natuur

Meer weten

Een nacht in “Moulin du Ya” in Houdeng-Aimeries, nabij La Louvière

Moulin du Ya is een bijzondere gîte ingericht in een oude windmolen in Houdeng-Aimeries in de provincie Henegouwen. Na een nauwgezette restauratie die bijna 3 jaar geduurd heeft en opgevolgd werd door lokale ambachtslieden, telt deze tijdloze plek 3 verdiepingen met een grote loft in industriële stijl. Op het gelijkvloers vind je een uitgeruste keuken, een apart toilet, een eetkamer en een woonkamer met openhaard. Op de eerste verdieping vind je een eerste kamer en een badkamer. Op de tweede verdieping vind je een ouderlijke suite.

Meer weten

Met z’n tweetjes op stap Romantische verblijven

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆