Wil je Japan bezoeken? We hebben goed nieuws voor Belgen!

Julie Docsterd,
18-01-2023
Na de pandemie werd Japan lang beschouwd als een ondoordringbaar fort. Stilaan gingen de grenzen weer open en vandaag ligt het land van de rijzende zon weer binnen handbereik voor Belgen!
David Edelstein

Reizen naar Japan vanuit België is vandaag nog gemakkelijker dankzij een rechtstreekse vlucht: All Nippon Airways (ANA) zal vanaf 11 maart vliegen tussen de Belgische en Japanse hoofdsteden.

De verbinding werd verbroken in november door de oorlog in Oekraïne, die ervoor zorgde dat vliegtuigen een langere route dan gewoonlijk moesten nemen. Bovendien was de vraag niet voldoende om de bijkomende kosten van die omweg te dekken.

ANA verwacht nu een heropleving van internationale vluchten. Het schrijft op zijn website dat het zijn internationaal netwerk proactief gaat uitbreiden om te beantwoorden aan de reisaanvragen van en naar Japan, die zou moeten stijgen nu de reisbeperkingen naar het land van de rijzende zon versoepeld werden.

Brussels Airport zal dus twee wekelijkse vluchten Brussel-Tokio (Narita) op de vertrekborden kunnen schrijven vanaf 11 maart. Die vluchten worden uitgevoerd op woensdag en zaterdag.