Fascinerende Azoren

Fascinerende Azoren : onbekend terrein in the middle of nowhere

Negen fascinerende, groene en bloemrijke eilanden liggen samen in het hart van de Atlantische Oceaan… Welkom in de Azoren! Een stukje Atlantis dat je zal verrassen met zijn authenticiteit.

Ik breng je naar een magische archipel die gedomineerd wordt door oude vulkanen… Met een historische erfgoed bestaande uit charmante dorpen en kleine vergeten havens, barokke kerken, tuinen, bloemen, gekleurde meren en warme bronnen, wandelpaden en uitzichten over de oceaan… En de bevolking? Wereldse feesten en tradities, veel gelach en vroomse warmte. Als kers op de taart worden er heel wat uitstappen op zee georganiseerd, waarbij je in contact komt met dolfijnen, walvissen en potvissen (25 soorten walvisachtigen kunnen hier worden teruggevonden). Dat allemaal onder een steeds veranderende hemel… Je komt hier op één dag in aanraking met drie seizoenen. De zon is alleszins nooit ver weg, ook al ben je in een hevige bui verzeild geraakt. Santa Maria, São Miguel, São Jorge, Terceira, Graciosa, Pico, Faial, Corvo en Flores wachten op jou… Let’s go, op zoek naar de goed bewaarde geheimen van de bevolking!

20

Een stukje vulkanisch paradijs in Portugal met de Schotse kleuren

Voilà, de Azoren… Negen paradijzen in de oceaan. Je kent waarschijnlijk wel de naam van het hogedrukgebied de Azoren, maar die van de eilanden klinken waarschijnlijk minder bekend…

Lees meer

São Miguel, een Azoreneiland tussen meren en heuvels

Het grootste van de negen Azoreneilanden bevat groene heuvels waar prachtige smaragdgroene meren zich verstoppen.

Lees meer

Terceira, een beetje Brazilië dat zo goed voelt

Na een korte vlucht wordt je welkom geheten op het eiland Terceira en zijn belangrijkste stad Angra do Heroismo, de oude hoofstad van de Azoren.

Lees meer

Faial et Pico, twee Azoreneilanden tegenover elkaar

Door zijn stenen muurtjes en de vele hagen van hortensia’s, wordt Faial ook het “blauwe eiland” genoemd.

Lees meer