Klein-Polen en Krakau met de fiets

Klein-Polen en Krakau met de fiets : het historisch hart van Polen

Malopolska, of Klein-Polen, is het historisch hart van Polen. Malopolska grenst aan drie provincies: Śląskie, Świętokrzyskie en Podkarpackie en in het zuiden aan Slowakije.

Het is één van de meest bekende toeristische regio’s van Polen. Niet onlogisch met zes nationale parken, de prachtige oude stad Krakau, de zoutmijn Wieliczka en het nazi-Duitse kamp Auschwitz-Birkenau. Natuurliefhebbers laten zich charmeren door de hoge pieken en diepe afgronden van het Tatragebergte. Het overaanbod aan bezienswaardigheden in Klein-Polen lokt wandelaars, fietsers en mountainbikers naar de regio. En het is, voor ons Belgen, niet aan de andere kant van de wereld: de 1300 km van Brussel tot Krakau zijn met de auto overbrugbaar!

28

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆