Marseille

Marseille : het zuiderse leven

02/09/2021

De zonovergoten stad aan Middellandse Zee is sterk veranderd. De voorbije 20 jaar kreeg Marseille een verfraaide kustlijn, werd het museumaanbod uitgebreid en scoorde ze op culinair vlak.

Nochtans zijn er nog steeds heel wat authentieke zuiderse schatten te ontdekken… Hier stellen we jullie enkele pareltjes voor.

26

Marseille, een stad in volle bloei

Sinds de komst van de TGV in 2001 heeft Marseille haar imago sterk opgepoetst en wist zo het toerisme een stevige boost te geven.

Lees meer

Havenstad Marseille

Van de haven van Joliette tot les Goudes beschikt Marseille over een verbazend gevarieerde kustlijn die zich uitstrekt over … 33 km.

Lees meer

Op zoek naar de verborgen plekjes

De stad staat voor veel meer dan enkel die toeristische clichés. Als je tijd hebt voor een intenser bezoek en “buiten het kader” wil treden, kan je hier nog vele mooie parels ontdekken. We bezochten enkele van de sites die echt de moeite waard zijn…

Lees meer

Kajakken langs de kust en de kreken van Marseille

Langs de kreken zijn de paden uitermate geschikt voor een wandeltocht. Maar ik verkies te peddelen om het massief van op afstand te kunnen bewonderen en de “vergeten” eilanden van de archipel van Riou te ontdekken. Het vergt een inspanning, maar het zicht hier is zeker de moeite waard!

Lees meer

Culinair avontuur in hartje Marseille

Terwijl de culinaire tradities bewaard bleven, zag Marseille toch tal van nieuwe invloeden opduiken. Met sterrenzaken, vernieuwde culinaire producten en trendy boutiques werd de eeuwenoude stad zowaar een « gastro city ».

Lees meer

Geniet ervan

Marseille

L'Atelier

vanaf €636 / week

Marseille

La Maison de Protis (MSE100)

vanaf €1029 / week