Terug

De Gouden Stad Praag

Praag © Michael Vitísek Praag

Praag is één van de mooiste Europese hoofdsteden. Het historische centrum is UNESCO Werelderfgoed en heeft imposante pleinen, pittoreske straatjes en sierlijke gebouwen. Wandel over de bekende Karelsbrug en bewonder de stad vanaf de Praagse Burcht, het grootste burchtencomplex van het land. Ook buiten het historische centrum is er genoeg te doen en te zien. Het Letná Park is een heerlijke plek voor een wandeling en een drankje. In de biertuin en in de hippe wijk Holešovice kan je het moderne DOX museum bezoeken. Praag is bovendien een ideale uitvalbasis voor uitstapjes in de omgeving.

 

Tip: In de levendige wijken Karlín en Vinohrady vind je de beste restaurants en leukste boetiekjes.

 

Machtige rotsen die rijzen uit het bosrijke landschap

Rondom de Tsjechische hoofdstad zijn schitterende natuurparken en Boheems Zwitserland aan de grens van Duitsland is één van de meest bezochte. Een minder bekende maar net zo’n mooie plek zijn de Tisá rotsen in het Elbezandsteengebergte. Bij het plaatsje Tisá vind je een labyrinth aan zandstenen rotsformaties met waanzinnige uitzichten. Er zijn verschillende wandelingen die je door het park kunt maken.

 

Tip: Een bezoek aan het hoogste punt van dit gebied is aan te raden. De top Děčínský Sněžník (723 m) is niet alleen aantrekkelijk vanwege het uitzicht op het Lausitzer gebergte en Boheems en Saksisch Zwitserland, maar ook vanwege de unieke luchtkwaliteit. Op dit punt vermengt de lokale lucht zich met de wind vanuit de Noordzee. De droge lucht in combinatie met de frisse zeelucht zorgt voor een bijzonder gezonde luchtkwaliteit. De plek wordt daarom ook wel "luchtkuuroord" genoemd.Meer info

Praag © Bedna Films

 

Meer van Orlik © Ladislav Renner

Lees de volledige reportage