Essentiële tips voor een bezoekje aan Rome

Kevin Stickens,
02-09-2021
Rome blijft een enorme aantrekkingskracht uitoefenen. Logisch, want naast heel wat bezienswaardigheden en een fikse portie cultuur, hanteren de locals er ook een fijne levenswijze.
Vacancesweb.be

Wil je naadloos opgaan tussen de locals, dan zijn een paar praktische wist-je-datjes vast wel handig. Wij zetten ze even voor je op een rijtje.

Leer de taal

Met Engels kom je niet zo gek ver in Rome, dus Italiaans leren is de boodschap. Uiteraard zal je in de grote hotels wel verder geholpen worden in het Engels, maar in de stad zelf is het toch vaak behelpen. Met de zin “scusi, non parlo Italiano”, kan je alvast melden dat je het Italiaans (nog) niet machtig bent.

Vacancesweb.be

Romeinen begroeten

Met “Ciao” zit je altijd goed, zowel bij aankomst als bij vertrek. Moet het wat formeler gebruik dan eerder “buongiorno” of “buena sera”, als het al wat later is. In Rome worden er trouwens twee kussen bij de begroeting gegeven, eerst links, dan rechts.

Vacancesweb.be

Door de drukte

Je verplaatsen in Rome is niet altijd een pretje, het kan er pittig druk zijn. Wil je snelheid maken dan zijn de witte taxi’s een verstandige keuze. Als voetganger kijk je maar beter uit, weinig Romeinen gaan spontaan voor je stoppen, dus oversteken kan hachelijk zijn. Een andere manier om je te verplaatsen is met de ondergrondse, die er de laatste jaren stevig op vooruit is gegaan. Al bij al is Rome niet zo groot en is je te voet verplaatsen vaak nog de slimste en snelste optie.

Vacancesweb.be

Stijlvol Rome

Heel wat Romeinen hechten veel belang aan mode. Jeans wordt er uiteraard wel gedragen, maar de typische jeans met gaten zie je hier veel minder.

Vacancesweb.be

Nog een paar handige tips:

  • Ga respectvol met ouderen om. Heilig zijn ze niet, maar het scheelt toch niet veel. 
  • Romeinen zijn over het algemeen warm en vriendelijk, maak dus zeker een praatje met de locals. 
  • Als vrouw kan het gebeuren dat je nageroepen wordt. Meestal gebeurt dit heel respectvol.