Het Domaine national de Chambord en Saint-Hubert: de 3 kernpunten van een partnerschap!

Julie Docsterd,
20-05-2023
Het Domaine national de Chambord en de Basilique Saint-Hubert bundelen hun krachten om toerisme en cultuur te bevorderen en zo de banden tussen Frankrijk en België te versterken.
WBT - Bruno D'Alimonte

Het Domaine national de Chambord in Frankrijk en de stad Saint-Hubert hebben onlangs een veelbelovend cultureel en toeristisch partnerschap aangekondigd. Dit partnerschap, ondertekend voor 3 jaar, stelt 5 hoofddoelstellingen vast om wederzijdse kennis, het delen van expertise, gezamenlijke communicatie, crosspromotie en het versterken van de banden tussen Frankrijk en België te bevorderen. Beide sites, die een bijna hedendaagse geschiedenis hebben, begonnen hun bouw in de 16e eeuw.

1. Het erfgoed beter leren kennen:

Een van de belangrijkste doelstellingen van dit partnerschap is om het Franse en Belgische publiek het Domaine national de Chambord en de basiliek van Saint-Hubert beter te laten ontdekken. Deze twee iconische sites, waarvan de bouw begon in respectievelijk 1526 en 1519, hebben een schat aan geschiedenis en cultuur om te delen.

2. Expertise delen:

Het partnerschap heeft tot doel de uitwisseling van kennis, vaardigheden en ervaring op het gebied van het behoud en de presentatie van cultureel en natuurlijk erfgoed te bevorderen. Beide sites zullen samenwerken om de bezoekerservaring te verbeteren en duurzame conserveringspraktijken te ontwikkelen.

Dorian Mongel

3.  Gezamenlijke communicatie

De twee partijen zullen gezamenlijk communiceren om de culturele, educatieve en wetenschappelijke activiteiten van de twee sites in Frankrijk en België te bevorderen. Deze samenwerking zal het bewustzijn bij een breder publiek vergroten en het toerisme in de regio vergroten.

4. Crosspromotie:

Het partnerschap zal crosspromotieactiviteiten opzetten, zoals de uitwisseling van contacten, links naar websites en sociale media, om de zichtbaarheid van beide sites te vergroten. Deze gezamenlijke promotie zal helpen meer bezoekers aan te trekken en hun toeristische aantrekkingskracht te vergroten.

5.  Gezamenlijke projecten om de banden te versterken:

De twee partijen zullen gezamenlijke projecten ontwikkelen over onderwerpen van gemeenschappelijk belang, waaronder culturele en toeristische activiteiten. Deze initiatieven hebben tot doel de banden tussen de Franse en Belgische bevolking te versterken en zo het wederzijds begrip en de culturele uitwisseling te bevorderen.