Rafael Nadal start een… hotelketen!

Julie Docsterd,
19-12-2022
De Spaanse tennisster Rafael Nadal heeft de oprichting aangekondigd van een hotelketen in samenwerking met de groep Melia, één van de grootmachten in de sector!
cms ©

De hotelketen, die de naam Zel krijgt en inspiratie put uit de ‘mediterrane levensstijl’, zal in de loop van 2023 worden opgestart met een eerste hotel op Mallorca, het eiland in de Spaanse Balearen waar de 36-jarige tennisser vandaan komt en waar Melia in 1956 werd opgericht.

De recordhouder van het aantal Grand Slam-titels en de grootste Spaanse hotelgroep, die wereldwijd meer dan 400 vestigingen uitbaat, zijn samen eigenaar. “Het doel is om in de komende vijf jaren meer dan 20 hotels te bezitten,” verspreid “over de hele wereld”, zei Rafael Nadal tijdens een persconferentie in Madrid. Hij zei ook dat hij “geen limieten” had voor de toekomst.

Van Spanje tot op de Caraïben!

Volgens Melia zal deze keten zich richten op “bestemmingen die vrijetijdsreizigers met een aanzienlijke koopkracht aantrekken,” in het bijzonder de landen van rond de Middellandse Zee zoals Spanje, Frankrijk, Italië of Kroatië, maar ook in de Caraïben, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten. Het zal ook aanwezig zijn in de grote toeristische hoofdsteden, met reeds geplande vestigingen in Londen, Parijs en Madrid.

Deze vestigingen zullen in eerste instantie voor 80% worden geopend door renovatie van bestaande vestigingen, die “een diepgaande transformatie zullen ondergaan” om de “mediterrane spirit” van Zel te krijgen, benadrukt Gabriel Escarrer, CEO van de Melia-groep. Maar het doel is om op termijn een meerderheid van de hotels speciaal voor Zel te laten bouwen, verduidelijkt Escarrer.

De mediterrane cultuur op het voorplan!

“Wat we willen” is de “mediterrane cultuur” benadrukken, met name “wellness”, “gastronomie” en het gevoel van “feest”, die “zeer aantrekkelijk” zijn voor klanten, benadrukte de CEO van Melia.