Saoedi-Arabië lanceert zijn eigen ‘Orient Express’ in 2025

Julie Docsterd,
01-03-2024
‘Dream of the Desert’ is de naam van de nieuwe luxe trein die het Koninkrijk van plan is volgend jaar te lanceren.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Agenda Viaggi (@agendaviaggi)

Het Koninkrijk Saoedi-Arabië staat op het punt een zeer luxueuze treindienst te introduceren, genaamd “Dream of the Desert”. Dit initiatief is het resultaat van een samenwerking tussen het staatsbedrijf Saudi Arabia Railways (SAR) en het Italiaanse bedrijf Arsenale, dat onder andere samenwerkt met Accor aan het luxueuze treinproject ‘Orient Express la Dolce Vita’, dat door Italië zal reizen.

Het akkoord, dat staat voor een investering van ongeveer 200 miljoen Saoedische riyal (ongeveer 50 miljoen euro), markeert een nieuw hoofdstuk in de transport- en toerisme-industrie van het emiraat. De route van deze luxetrein zal starten in Riyad, de hoofdstad van het land, vervolgens via Hail gaan en eindigen in Al Qurayyat, op 30 kilometer van de grens met Jordanië. De trein belooft een ongekende luxe-ervaring, met een reis van niet minder dan 1.300 kilometer, waarbij je onderweg de mooiste landschappen van deze regio kan bewonderen. Het ontwerp van de treinen moet de stijl en traditie van het land weerspiegelen, met een capaciteit van 82 passagiers. Reserveringen voor reizen van één of twee nachten zouden tegen het einde van dit jaar moeten worden geopend.

Bij het bedrijf Arsenale, het Italiaanse bedrijf dat belast is met het ontwerpen van de treinwagons, laat ceo Paolo Barletta optekenen dat de trein 40 cabines zal hebben en naar verwachting in 2025 in gebruik zal worden genomen. “De eerste productiefasen van de wagons van de Dream of the Desert zijn recentelijk begonnen in Italië, en we kijken ernaar uit om onze eerste trein in het koninkrijk te zien debuteren in de komende jaren”, aldus een persbericht.